Rimpelbehandelingen

Botox

Het werkzame bestanddeel in Botox is Botuline Toxine. Dit middel is een tijdelijke spierverslapper op natuurlijke basis en ideaal voor de behandeling van kraaienpootjes, de fronsrimpel tussen de wenkbrauwen en voorhoofdrimpels. Botox verzacht de mimiek, waardoor de rimpel gemiddeld drie tot zes maanden rust krijgt en vervaagt. Om het effect te behouden moet u af en toe terugkomen voor een onderhoudsdosis waarbij de tussenpozen wel steeds langer worden.

- leeg -
meer weten?

Wat is Botox?
Botox en Azzalure zijn merknamen. De werkzame stof is Botuline Toxine. In de geneeskunde wordt dit middel al sinds 1973 gebruikt bij neurologische aandoeningen, en sinds de jaren ’90 ook om rimpels te behandelen. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier. De spier komt tot rust en de huid erboven ook. Zo vervagen bestaande rimpels en wordt de vorming van nieuwe rimpels voorkomen. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig.

Voor welke rimpels is het geschikt?
Botox is met name geschikt voor frons- en voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Ook lijntjes op de neus en kin kunnen behandeld worden. Rimpels worden gemiddeld 90 tot 95% minder diep. Botox is niet geschikt voor de neuslippenplooi en rimpels op de wangen. Hier is de spieractiviteit namelijk onmisbaar en adviseren we een andere behandeling, bijvoorbeeld het opvullen met Restylane.

Regio’s
De te behandelen gebieden noemen wij regio’s. Eén regio is bijvoorbeeld de frons of het voorhoofd of de kraaienpootjes. Het gebied rond twee ogen geldt daarbij als één regio. Een wenkbrauwlift, de lijntjes op de neus of de mondhoeken tellen als halve regio, omdat hiervoor minder Botox nodig is.

De behandeling
Botox wordt met een heel klein naaldje in de spier geïnjecteerd. De meeste mensen vinden dit niet pijnlijk. Eventueel kan de arts een verdovende crème aanbrengen. Na de behandeling, die ongeveer vijf minuten duurt, kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken. Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Heel soms ontstaat een klein blauw plekje, dat binnen drie tot vijf dagen verdwijnt.

Effect
Enkele dagen na de behandeling begint de Botox te werken. Na twee weken is het effect op de spier maximaal. Dit is het moment om het resultaat van de behandeling te beoordelen. U kunt tijdens een eventueel controleconsult samen met uw arts beoordelen of het nodig is een correctiebehandeling uit te voeren. Botox werkt gemiddeld zo’n drie tot zes maanden. U zult zien dat uw huid steeds gladder wordt. Om het fraaie resultaat te behouden, hebben de meeste mensen om de vijf maanden een behandeling nodig. Diepe rimpels kunnen in het begin vaker behandeld worden; om de drie tot vier maanden. Vaak is het zo, dat na meerdere behandelingen het gewenste effect steeds langer aanhoudt.

Hyperhidrose
De Clinique behandelt ook hyperhidrose (overmatige transpiratie) met Botox, meer informatie vindt u hier.

Chat openen
Whatsapp!