behandelingen

Oogleden

Ooglidcorrectie

Algemeen
Wanneer u ouder wordt, kunnen uw oogleden wat gaan hangen. Dat zorgt voor een vermoeide blik, een zwaar gevoel boven de ogen en soms ook hoofdpijnklachten. Een ooglidcorrectie lost dit probleem op. Het is een kleine ingreep, maar met een groots resultaat.

Voor wie is een ooglidcorrectie geschikt?
Een ooglidcorrectie, ook wel ooglift genoemd, is een goede optie wanneer u er moe uitziet terwijl u zich niet moe voelt. Hangende of zware oogleden komen vaak voor. Ze zijn meestal het gevolg van veroudering, maar er kan ook sprake zijn van een erfelijk aanleg. Stoort u zich aan uw hangende oogleden of heeft u er last van, dan biedt een ooglidcorrectie uitkomst.

De behandeling
Bij een ooglidcorrectie wordt overtollig huidweefsel van de bovenoogleden en soms ook overtollig vetweefsel verwijderd. Voor de behandeling tekent de arts exact af waar de incisies gemaakt gaan worden. Met een elektrisch apparaat wordt het huidweefsel verwijderd.

Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. De prikjes kunnen even vervelend zijn, maar daarna verloopt de behandeling pijnloos. Na de ingreep wordt de huid gehecht met een onderhuidse hechting. Daarna wordt het gebied tien minuten gekoeld met een koelbril om de kans op zwelling te verminderen.

De behandeling duurt circa 1,5 uur.

Het resultaat
De eerste dagen na de ingreep zal het gebied rondom uw ogen blauw en gezwollen zijn. De ergste zwelling en verkleuring is na ongeveer tien dagen verdwenen. Na deze periode gaan de meeste mensen weer aan het werk.

Het definitieve resultaat van de operatie is na circa drie maanden zichtbaar.

Over Drs. Rogier Holtz
Rogier Holtz voltooide zijn studie geneeskunde in 2002 en begon zijn carrière met een opleiding in de plastische chirurgie. Later maakte hij de overstap naar huisartsgeneeskunde. Zijn fascinatie voor de esthetische geneeskunde liet hem echter niet los en tegenwoordig combineert hij beide specialisaties.

Ooglidcorrecties worden door Drs. Rogier extern uitgevoerd in kliniek Claus Holtz in Amsterdam.

voor

na

Chat openen
Whatsapp!