behandelingen

Botox® Oksel Dry

Botox® Oksel Dry

Botox® Oksel Dry is dé oplossing voor mannen en vrouwen die last hebben van overmatig transpireren. Door middel van enkele injecties met Botox in de oksel wordt de zweetproductie genormaliseerd. Dat zorgt niet alleen voor meer zelfvertrouwen, maar ook voor een fikse besparing op kleding.

Wat is hyperhidrose?
Transpireren is een natuurlijk en nuttig proces: het helpt het lichaam om op de juiste temperatuur te blijven. Sommige mensen zweten veel meer, ook als het niet warm is. Zij hebben voortdurend natte handpalmen, voetzolen of oksels. Deze buitensporige zweetproductie wordt ook wel hyperhidrose genoemd. Hyperhidrose kan een grote impact hebben op het dagelijks leven. Vochtige handen kunnen iemand belemmeren in sociale contacten en ook hinderlijk zijn bij bepaalde werkzaamheden.
Mensen met overmatige zweetproductie onder de oksels moeten vaak meerdere malen per dag wisselen van shirt of overhemd en voelen zich door die zichtbare natte plekken vaak onzeker. Naar schatting lijden 500.000 mensen in Nederland aan hyperhidrose. Vaak speelt erfelijkheid een rol: bij 30-50% komt de aandoening in de familie voor.

Wat is Botox® Oksel-Dry?
Botox® Oksel-Dry is een behandeling waarbij Botox wordt gebruikt om de zweetproductie af te remmen. De werkzame stof in Botox is Botuline Toxine. In de geneeskunde wordt dit middel al sinds 1973 gebruikt bij neurologische aandoeningen. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuw naar de zweetklieren. Daardoor neemt de zweetproductie af. Het effect houdt ongeveer zes tot twaalf maanden aan. Wanneer u merkt dat de zweetproductie weer op gang komt, kunt u opnieuw behandeld worden.

Voor wie is het geschikt?
Botox® Oksel-Dry is geschikt voor vrouwen en mannen die overmatig transpireren onder hun oksels. Ook handpalmen en voetzolen kunnen behandeld worden. Na de behandeling stopt het transpireren grotendeels, maar niet helemaal. Dat zou immers niet goed zijn voor het lichaam. Botox® Oksel-Dry is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

De behandeling
Botox wordt met een dunne naald onder de huid geïnjecteerd. Meestal zijn zo’n tien tot vijftien prikjes per kant nodig. De meeste mensen vinden dit niet pijnlijk. Eventueel kan de arts een verdovende crème aanbrengen. Om te zien waar er precies gespoten moet worden, kan de arts een zweettest doen. Daarbij wordt eerst een jodiumoplossing op de huid aangebracht en daarna zetmeel. Op plaatsen waar de zweetproductie hoog is, kleurt het zetmeel donker. Dat zijn de plaatsen waar de injecties gezet worden. Meestal is zo’n test echter niet nodig; de arts kan vaak met het blote oog zien waar de zweetdruppels ontstaan.

Effect
Enkele dagen na de behandeling begint de Botox te werken. Na twee weken is het effect op de zweetklieren maximaal. Dit is het moment om het resultaat van de behandeling te beoordelen. U kunt tijdens een eventueel controleconsult samen met uw arts beoordelen of het nodig is een correctiebehandeling uit te voeren. Botox® Oksel-Dry werkt gemiddeld zes tot twaalf maanden. In die periode is de zweetproductie duidelijk minder. U zult merken dat u geen natte plekken meer in uw shirt heeft en zonder problemen een hand kunt geven.

Om het resultaat te behouden, kan de behandeling na zes tot twaalf maanden herhaald worden. Vaak behandelen we voor de zomer: één behandeling is dan voldoende om een jaar lang okselfris te blijven.

Chat openen
Whatsapp!