Wat is Juvéderm?

Hyaluronzuur komt van nature voor in het lichaam, onder andere in de huid. Hyaluronzuur houdt water vast en geeft de huid spankracht. De natuurlijke voorraad hyaluronzuur neemt met de jaren af. Een behandeling met Juvéderm herstelt het hyaluronzuur- én vochtgehalte van de huid. Juvéderm heeft een speciale techniek ontwikkeld, Vycross genaamd, die ervoor zorgt dat de filler een heel natuurlijk effect geeft en tegelijk lang houdbaar is. Juvéderm wordt gemaakt door Allergan, een gespecialiseerd farmaceutisch bedrijf dat al meer dan 35 jaar pionierswerk verricht in de ontwikkeling van medische esthetische behandelingen. Juvéderm fillers zijn uitermate veilig: inmiddels is het middel wereldwijd al 16 miljoen keer gebruikt om rimpels te behandelen.

Welke gebieden kunnen worden behandeld?

De producten van Juvéderm worden gebruikt voor verschillende tekenen van huidveroudering. We kunnen er lijntjes, rimpels en diepe plooien mee opvullen, maar ook meer volume geven aan delen van uw gezicht die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Daarnaast heeft Juvéderm ook een product dat het vochtgehalte in de huid flink kan verbeteren en zo gezicht, hals, decolleté en handen zacht en soepel maakt.

Soorten

Juvéderm heeft een uitgebreide productlijn. Afhankelijk van uw huid en uw wensen zullen onze artsen de juiste keuze maken.

  • Juvéderm Ultra 2, 3 en 4 – gels in verschillende diktes om rimpels mee op te vullen en de gezichtscontouren te verbeteren
  • Juvéderm Volift – om de neuslippenplooi te verzachten
  • Juvéderm Voluma – om volume dat verloren is gegaan weer terug te geven
  • Juvéderm Volbella – om de lippen voller te maken en lijntjes rond de mond op te vullen
  • Juvéderm Hydrate – om de huid intensief te hydrateren zodat ze glad en soepel aanvoelt

De behandeling

Juvéderm wordt onder de huid geïnjecteerd met een ultradun naaldje. Afhankelijk van de plaats en uitgebreidheid van de behandeling, kan uw huid vooraf worden verdoofd met een crème of verdovingsvloeistof. De behandeling duurt meestal 15 tot 30 minuten en geeft direct resultaat. Afhankelijk van het gebruikte product kan het resultaat 12 tot 18 maanden aanhouden.