Een perfect gebit
Een verzorgd gebit is belangrijk voor uw uitstraling. En met een mooi gebit ziet u er jaren jonger uit. De Clinique biedt daarom in samenwerking met tandarts dr. Erdal Kumkumoglu gespecialiseerde behandelingen op maat. U krijgt kronen en bruggen van de hoogste kwaliteit, maar tegen een fractie van de kosten.

Over de tandarts
Dr. Erdal Kumkumoglu heeft sinds 1994 een eigen zelfstandige praktijk in Istanbul: Praktijk Istanbul Turkije. Dit is de eerste tandartspraktijk die is opgezet met Turkse en Nederlandse partners om mensen bij te staan bij een tandheelkundige behandeling in Turkije. Omdat dr. Kumkumoglu een aantal jaren in Nederland heeft gewerkt, spreekt hij perfect Nederlands. Hij is gespecialiseerd in implantaten, kronen en bruggen. Ook verricht hij veel tandvlees- en kaakbotoperaties.
Dr. Kumkumoglu werkt uitsluitend met de beste (Zwitserse) materialen en zirkonium. Het is uiteraard ook mogelijk om een combinatie met porselein te maken. Kijk voor referenties en informatie op praktijkistanbul.com

Prijzen
De prijzen voor tandheelkundige behandelingen zijn in Istanbul beduidend lager dan in Nederland. U betaalt meestal maar een derde van de prijs, en krijgt daarvoor dezelfde of zelfs betere kwaliteit dan in Nederland. Uiteraard krijgt u een factuur mee die u kunt indienen bij uw verzekering. Afhankelijk van uw zorgverzekering krijgt u een deel vergoed van uw verzekeraar.

Hoe te handelen?
Heeft u een kroon, brug of implantaat nodig, ga dan eerst het gesprek aan met uw eigen tandarts. Vertel welke wensen u heeft en bespreek wat de opties zijn. Vraag ook welke materialen er worden gebruikt en vraag vervolgens een prijsopgave aan. Nadat u de prijsopgave hebt ontvangen, laat u uw tandarts weten dat u overweegt om de behandeling elders (in Istanbul) uit te laten voeren, maar dat u hier nog geen beslissing over hebt genomen. Vraag hoe uw tandarts er tegenover staat. Vertel aan uw tandarts dat u in ieder geval een second opinion wilt hebben en dat u mogelijk bij hem terug komt. Uw tandarts zal u vertellen dat er in Istanbul veel slechte, maar ook goede tandartsen zijn. En dat klopt! Ter informatie: de tandarts die als beste in de wereld is uitgeroepen, komt uit Istanbul. En in de top 10 wereldlijst van beste tandartsen staan 3 tandartsen uit Istanbul vermeld!

TandartsVierk.Vervolgens maakt u een afspraak voor een gratis intakegesprek bij De Clinique met dr. Kumkumoglu.

Hij komt een aantal keren per jaar naar ’s-Hertogenbosch voor consulten bij De Clinique. Hij zal u vertellen wat de mogelijkheden zijn en kan u voorrekenen wat de kosten zullen zijn wanneer u in Turkije behandeld wordt. Uiteraard is de keuze voor een behandeling daarna geheel aan u.

Goed om te weten
Kiest u voor een behandeling in Turkije, dan komen er extra kosten bij voor vlucht(en) van/naar Istanbul plus eventuele hotelkosten. Voor sommige ingrepen volstaat 1 bezoek en kunt u in principe in 1 dag op en neer. U kunt dit overleggen met dr. Kumkumoglu. Blijft u langer, en/of moet u terugkomen, weet dan dat u terecht kunt in een hotel op de hoek (LaSagrada). Daarnaast zijn er talloze (goedkopere) hotels en appartementen in de buurt.

Istanbul is een moderne winkelstad, waar een korte vakantie bepaald geen straf is! U heeft naast uw tandartsbezoek voldoende tijd om te shoppen of bezienswaardigheden te bezoeken.