Wat zijn spataderen?
Spataderen zijn verwijde aderen in de benen. Vaak zijn ze met het blote oog duidelijk te zien als dikke, kronkelende kabels onder de huid. Spataderen kunnen ook zichtbaar zijn als kleine rood/blauwe lijntjes, ook wel spinnetjes of berkentakjes genoemd.

De verwijde aderen kunnen allerlei klachten geven, zoals jeuk, een zwaar of vermoeid gevoel in de benen en opgezette enkels. De meeste mensen vinden spataderen vooral cosmetisch storend.

Hoe kun je spataderen behandelen?
Bij de Clinique kunnen deze cosmetisch storende vaatjes worden ‘weggespoten’ door middel van injecties. Deze behandeling heet sclerocompressietherapie en wordt uitgevoerd door onze gespecialiseerde arts Drs. Kajal Surajbali.

Bij de behandeling wordt een vloeistof of schuim in de spatader gespoten die de vaatwanden laat verkleven. Daardoor zal de spatader na verloop van tijd verdwijnen.  

Hoe ziet de behandeling eruit?
De behandeling wordt zeer goed verdragen, een verdoving is dan ook niet nodig. Nadat de arts de vloeistof heeft ingespoten moet u 7 tot 14 dagen een elastische kous dragen. De druk van deze kous zorgt ervoor dat de wanden van de ader tegen elkaar aangeplakt blijven. Er stroomt dan geen bloed meer door de ader, waardoor deze vanzelf zal verschrompelen. Uw lichaam ruimt deze ader dan zelf op. Er kan niet te veel vloeistof in één keer in de ader gespoten worden, daarom kan het nodig zijn deze behandeling (een aantal malen) te herhalen.

Herstelperiode
Bij een sclerocompressiebehandeling mag u dezelfde dag al naar huis. Na de behandeling kunnen de spataderen nog enige tijd zichtbaar en voelbaar blijven. Ook kan door het inspuiten van de vloeistof uw huid plaatselijk bruin verkleuren. Dit trekt vanzelf weer weg, maar daar kan wel enige tijd overheen gaan.

Spatader behandelingPrijzen
Kleine regio€ 150,-
Middelmatige regio€ 225,-
Grote regio€ 300,-

Het inspuiten van spataderen werd voorheen door de zorgverzekering vergoed, maar helaas is dit niet meer het geval. Bij De Clinique kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het behandelen van uw spataderen.