Wat is Restylane?

Hyaluronzuur komt van nature voor in het lichaam, onder andere in de huid. Hyaluronzuur houdt water vast en geeft de huid spankracht. De natuurlijke voorraad hyaluronzuur neemt met de jaren af. Een behandeling met Restylane herstelt het hyaluronzuur- én vochtgehalte van de huid. Restylane is uitermate veilig: inmiddels zijn wereldwijd in de afgelopen vijftien jaar al twaalf miljoen behandelingen met dit product uitgevoerd.

Welke gebieden kunnen worden behandeld?

Hyaluronzuur wordt gebruikt om allerlei rimpels te behandelen, zoals de neuslippenplooi en de marionetlijn (vanuit de mondhoeken omlaag). Ook liplijntjes en rimpels op de wangen kunnen er mooi mee gecorrigeerd worden. Daarnaast is het middel ideaal om lippen en traangootjes mee op te vullen.

Soorten

Er zijn zes verschillende soorten Restylane. Ze verschillen onderling wat betreft de grootte en vorm van de hyaluronzuurdeeltjes en hebben dus ook allemaal een andere toepassing:

  • Restylane Vital en Vital Light – geven verbetering van de huidconditie
  • Restylane – voor lijntjes en lipcontouren
  • Restylane Perlane – voor diepere lijnen en volume
  • Restylane Lip Volume – voor lipvolume
  • Restylane SubQ – voor gezichtsvolumeherstel

De behandeling

Restylane wordt met kleine injecties in of onder de huid geïnjecteerd. Afhankelijk van de plaats en uitgebreidheid van de behandeling, kan uw huid vooraf worden verdoofd met een créme of verdovingsvloeistof. De behandeling duurt meestal 15 tot 30 minuten en geeft direct resultaat.

Behandelregime

Een van de eigenschappen van Restylane is dat de huid wordt aangezet tot het produceren van nieuw collageen. Om hiervan optimaal gebruik te maken kan het zijn dat uw arts een serie behandelingen voorstelt, een zogenaamd behandelregime. Tussen de behandelingen zit een pauze van enkele maanden om de cellen in de huid de gelegenheid te geven de huid te verstevigen. Zo heeft de daaropvolgende behandeling nog meer resultaat.