Wat is Radiesse?

Radiesse® is een tijdelijke filler die bestaat uit een gel met daarin kleine deeltjes calcium-hydroxylapatiet. Meteen na het injecteren is het liftende en verstrakkende effect al te zien. Calcium-hydroxyapatiet stimuleert de aanmaak van nieuw collageen in de weken en maanden na de behandeling. Daardoor wordt uw huid strakker en elastischer. De behandelresultaten van Radiesse zijn langdurig maar niet permanent; gemiddeld heeft u een jaar of langer plezier van het resultaat. Radiesse wordt inmiddels al ruim tien jaar gebruikt door cosmetisch artsen. Wereldwijd zijn er al meer dan 5 miljoen mensen mee behandeld.

Welke gebieden kunnen worden behandeld?

Radiesse is geschikt voor het verminderen van matige tot diepe rimpels. Daarnaast kunnen we Radiesse gebruiken voor het liften van de huid en voor contourcorrectie. Ook voor het voller en jonger maken van de handen is dit middel ideaal. Radiesse kan zonder problemen worden gecombineerd met andere behandelingen, zoals hyaluronzuurfillers. De behandeling Radiesse wordt met een zeer dunne naald in kleine doseringen in de huid gespoten. Meestal wordt u hiervoor plaatselijk verdoofd. De behandeling duurt meestal 30 minuten en geeft direct resultaat. Het effect blijft vaak een jaar of zelfs nog langer zichtbaar.

Behandelregime

Een van de eigenschappen van Radiesse is dat de huid wordt aangezet tot het produceren van nieuw collageen. Om hiervan optimaal gebruik te maken kan het zijn dat uw arts een serie behandelingen voorstelt, een zogenaamd behandelregime. Tussen de behandelingen zit een pauze van enkele maanden om de cellen in de huid de gelegenheid te geven de huid te verstevigen. Zo heeft de daaropvolgende behandeling nog meer resultaat.