Wat is PRP?

PRP staat voor Platelet Rich Plasma, oftewel: plasma dat rijk is aan rode bloedplaatjes. Voor deze behandeling nemen we een kleine hoeveelheid bloed bij u af die vervolgens wordt gecentrifugeerd. Zo houden we alleen het plasma over dat rijk is aan bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Dit plasma wordt vervolgens weer in uw huid gespoten. De groeifactoren stimuleren de aanmaak van collageen en elastine waardoor uw huid jonger, strakker en stralender wordt. Omdat we met uw eigen bloed werken, is deze methode absoluut veilig. Sommige mensen vinden het ook een prettig idee dat er geen chemische middelen in de huid worden gebracht. Hoewel PRP een geavanceerde techniek is, blijft de procedure toch 100% natuurlijk.

Welke gebieden kunnen worden behandeld?

PRP is niet geschikt voor het behandelen van individuele rimpels. Het is juist bedoeld om uw hele gezicht frisser en jeugdiger te maken. Fijne lijntjes en rimpeltjes kunnen erdoor verdwijnen en uw huid wordt voller en beter gehydrateerd. Een huid die is beschadigd door de zon, zal van een PRP behandeling flink opknappen. Ook uw lichaam kan worden behandeld met PRP. Denk daarbij aan het decolleté, de handen of de hals.

De behandeling

Eerst nemen we een kleine hoeveelheid bloed bij u af. Dit bloed wordt meteen gecentrifugeerd waardoor het plasma gescheiden wordt van de rest. Het plasma wordt vervolgens met een zeer dunne naald in de huid gespoten. Het resultaat van de behandeling is niet direct zichtbaar – uw huid heeft immers tijd nodig om nieuw collageen en elastine aan te maken. Het effect zult u dus geleidelijk gaan zien in de weken en maanden na de behandeling.

Behandelregime

Een van de eigenschappen van PRP is dat de huid wordt aangezet tot het produceren van nieuw collageen. Om hiervan optimaal gebruik te maken kan het zijn dat uw arts een serie behandelingen voorstelt, een zogenaamd behandelregime. Tussen de behandelingen zit een pauze van enkele maanden om de cellen in de huid de gelegenheid te geven de huid te verstevigen. Zo heeft de daaropvolgende behandeling nog meer resultaat.